tiistai 25. lokakuuta 2016

Sytykeruusujen askartelua

Sain Jouluisia hetkiä -blogista inspiraation kokeilla sytykeruusujen tekemistä. Pappa täytti juuri sopivasti pyöreitä vuosia, ja näistä tuli oikein pidetty lahja. Varsinaisen työläitä ruusut eivät olleet, mutta jouduimme uhraamaan yhden vanhoista kulhoistamme. Yritin räpsiä tehdessä kuvia, jotta voisin laittaa ohjetta tänne blogiin. Ihan kaikesta ei ole kuvaa, mutta kaikki toivottavasti ymmärtävät selostuksistani. Ensimmäistä kertaa tein sytykeruusuja ja olen tyytyväinen lopputulokseen. Näin jossain idean, että harmaita kananmunakoteloita voisi väriä halutesaan maalata vesiväreillä ennen ruusujen tekoa. Taidan kokeilla sitä ensikerralla. Tällä kertaa kynttilä oli onneksi punainen ja antoi kauniin värin ruusuille.Tarvikkeet
 • Vanhaa kynttilää (tai kai se voi uuttakin olla :D tätä tarvitaan yllättävän paljon)
 • Kananmunakoteloita
 • Kulho tai kattila, jolla et enää kokkaa
 • Jotkut pihdit ja sakset saattavat olla hyvät. Itse pidin enemmän repimisen lopputuloksesta, mutta pihdeillä oli hyvä kastaa ruusu käsiä polttamatta steariiniin
Huomasin merkkien välillä sellaisen eron, että pirkan rasia oli huomattavasti matalareunaisempi, minkä vuoksi myös vaikeampi työstettävä. Aloita ottamalla irti yksi kananmunan "kuoppa".

Kannattaa trimmata nuo ulokkeet pyöreämmiksi ja lehtien näköisiksi
Ota suikale kananmunarasiaa ja rullaa se tiiviille rullalle.


Laita rulla kuppiin keskelle. Revi kananmunarasiasta erikokoisia lehtiä ruusulle ja töki niitä rullan ja kupin väliin. Muotoilemalla saat tuotoksesta ruusun näköisen.

Sulata kynttilät kattilassa tai vesihauteessa kulhossa. Steariinin sulaminen ainakin vesihauteessa ottaa aikansa, kannattaa vain olla kärsivällinen. Upota ruusut steariiniin ja nosta kuivumaan.

Valmiit ruusut, joista yksi jo hävinnyt
Valmiit ruusut ovat todella kauniita ja ainakin meidän pappa näistä tykkäsi! Hyvin ajoivat myös sytytystehtävänsä, kun pääsivät mökillä heti kokeiluun.

Pian on marraskuu, Ihanaa <3

2 kommenttia:

 1. Kauniit sytykeruusut!
  Olen tehnyt noita ruusuja koristeeksi.
  Mukavaa illan jatkoa!

  VastaaPoista

Kommentoi mietteesi vapaasti :)